پایگاه تخصصی هنر های رزمی

پایگاه تخصصی هنر های رزمی

هنرهای رزمی را کاملا علمی و حرفه ای بیاموزید
پایگاه تخصصی هنر های رزمی

پایگاه تخصصی هنر های رزمی

هنرهای رزمی را کاملا علمی و حرفه ای بیاموزید

مقاله :مدیریت علمی مدرن ورزشی ـ تالیف مهندس حسین یوسفی

یکی از وجوه تمایز هنر های رزمی با دیگر ورزشها ، اصالت و ریشۀ عمیقی است که در روح انسان دارد و در آن ریشه دوانده است. با گذشت زمان بر تعداد هنرجویان تشنه که به دنبال یک منبع عظیم انرژی مثبت و با قدمت همراه با تکنیک های کاربردی با جلوۀ زیبای حرکتی هستند ، کاسته می شود. و این امر دلایل بسیاری دارد که به تعدادی از آن می توان اشاره کرد.

بسم الله الرحمن الرحیم

به نام کسی باید شروع کرد .به نام کسی که هر چه داریم از اوست . جسم، روح ، ثروت ، همسر ، فرزند ، زندگی و خلاصه هر چیزی که فکر می کنیم برای ماست . آری  همه چیز برای اوست زیرا از اوست!

ما انسان های فقیری هستیم بنابر این باید به گونه ای زندگی کنیم  که ما برنده واقعی باشیم .باید طوری متفاوت به دنیا نگریست.

یکی از وجوه تمایز هنر های رزمی با دیگر ورزشها ، اصالت و ریشۀ عمیقی است که در روح انسان دارد و در آن ریشه دوانده است. با گذشت زمان بر تعداد هنرجویان تشنه که به دنبال یک منبع عظیم انرژی مثبت و با قدمت همراه با تکنیک های کاربردی با جلوۀ زیبای حرکتی هستند ، کاسته می شود. و این امر دلایل بسیاری دارد که به تعدادی از آن می توان اشاره کرد از جمله : نبود محیطی فرح بخش و یا عدم استفاده از تکنیک های روانشناسی در کلاس ، عدم استفاده از تکنیک های روز جهان و یا عدم توجه روحی اساتید به هنرجویان و کمک در حل مشکلاتشان ، عدم وجود یک هدف عاقلانه و دست یافتنی( درگیری های شخصی ، ابراز غرور، گذراندن اوقات فراغت، نداشتن یک یا چندین هدف منسجم و...)، اما تعدادی هم از این مسئله مستثنی هستند و به دنبال اهداف عظیمی همچون قهرمانی ، بالا بردن اعتماد به نفس ، بالا بردن شهامت و افزایش تمرینات ذهنی هستند. _ مستحضر باشید که بر خلاف دیدگاه عامه مردم که در هنر های رزمی تنها قدرت بدنی و انعطاف آن ملاک است ، در واقع این موارد یک روی سکه می باشند و روی دیگر سکه داشتن اعتماد به نفس و شهامت و داشتن تمرکز ذهنی بالا و همچنین زکاوت بالا و...می باشد_البته در کل ، هنرجویان زیادی هستند  که با اهدافی کاملا متنوع وارد این جامعه عظیم می شوند . و اینجا جای خالی یک لیدر یا استاد و مربی که به افکار هنرجویانش با طرز تفکر های متفاوت و گاه متشنج انسجام بخشد و به افکار هنرجویانش خط فکری دهد. حال اگر شخصی با اهداف از پیش تعیین شده که برای موفقیت های روحی و  همچنین موفقیت های جسمی و در نهایت سعادت ، وارد دنیای هنر های رزمی  شود تنها با تفکر قوی و عمیق نسبت به دنیا می تواند ماندگار شود و در اذهان مردم جاودانه بماند.

حال ما مشتاقیم که به تغییر ویا بهبود افکار و اندیشه های شما در حوزۀ ورزشی و به شکل تخصصی هنر های رزمی کمک کنیم.

تا به حال به قدرت عظیم ذهن فکر کرده اید؟

به تقویت آن چه طور؟

و به کارهایی که می توان با آن انجام داد!!!

ذهن انسان مملو از نا شناخته هایی است که آدمیت همیشه در طول زمان به دنبال کشف و پی بردن به اسرار آن بوده است.با راه های جدیدی که متخصصان تکنولوژی فکر در اختیار انسان ها قرار داده اند می توان تا حدودی از قدرت بیکران  این پدیده استفاده کرد. در صورتی که به این علم نوین که در سرار جهان به شکل آکادمیک تدریس می شود با دیدۀ ایمان به خدا و تقوای خالصانه نگریست (تلفیق اسلام و تعالیمش با تکنولوژی های دیگر)  می توان تاثیر آن را دو چندان حس کرد.تکنولوژی فکر  تمام امور مربوط به فکر از نحوۀ تفکر صحیح تا تغییر ، بهبود و یا ایجاد یک مکتب ایدئولوژی و همین طور تا حدود زیادی تفکر اصلی و اساسی در رشته های علمی ، را تحلیل و بررسی می کنند.

در این رابطه تنها به مدیریت حرفه ای مدرن ورزشی  به زبان ساده و تاثیرات تکنولوژی فکر در تمرینات حرفه ای هنر های رزمی می پردازیم .تمرینات ورزشی نیاز اساسی به تقویت ذهن دارند حال اگر این تمرینات به شکل حرفه ای و پیشرفته باشند این نیاز را جدی تر می توان احساس کرد .

در دنیای امروزی به شکل حرفه ای مدیریت ورزشی به 3 دستۀ کلی تقسیم می شود :

1.     مدیریت فضای ورزشی ( که احتیاج به سابقه و توانایی مدیریتی و سطح علمی مدیر دارد )

2.     مدیریت کلان ورزشی ( در مورد آماده سازی برنامه های کلی با مدت زمانی مشخص و به شکل انبوه که این مورد نیز به انواع مختلف با طیف وظایف گسترده تقسیم می شوند.)

3.      مدیریت جزء ورزشی( که مربوط به استاد و مربی در سطوح محدود می باشد)

خاطر نشان می شود که نباید مورد سوم را با یک بنیانگذار در سطح بین المللی مقایسه کرد. زیرا جایگاه یک استاد بزرگ که پایه ریز یک مکتب فکری_ورزشی می باشد را نباید نادیده گرفت و این استاد خود به مرتبه ای والا رسیده است که در سراسر جهان هنرجویانی وجود دارند که از خط مشی فکری او پیروی می کنند . باید توجه داشت که یک بنیانگذار جهانی خود مورد چهارمی است اما آن را نباید جزء مدیران ورزشی محسوب کرد زیرا تعداد این افراد بسیار کم بوده و محدوده تمرینات و آموزش های آنها به درجات بالا معطوف می شود و با تعداد زیادی هنرجو برخورد مستقیم ندارند و تنها با تعدادی  از اساتید تماس تربیتی و آموزشی دارند.

  وظیفۀ اصلی یک مدیر ورزشی تهیۀ یک برنامه مفید و کار آمد می باشد که باید با توانایی های هنر جویش  تناسب داشته باشد.این برنامه باید شامل نوع رژیم غذایی و تمرینات ورزشی  باشد. اما کمتر مدیری به استقلال و ارتقاء فکری هنرجویش تمایل نشان می دهد. و این نشانۀ بی توجهی و سطح پایین فکری و بینش صحیح مدیر را نشان می دهد.

هیچ انسانی کامل نیست ولی تفاوت در میزان این نقص ها می باشد. طبیعتا برنامه هر ورزشکاری نسبت به نوع فعالیت ورزشی و میزان آمادگی او ، همچنین سن ، جنس، وزن و... بستگی دارد.

 اکثر مربیان واساتید، کمتر زمان کلاس خود را در تغییر افکار  ها  و ایجاد علامت سئوال برای هدف گذاری صحیح و انتخاب صحیح ابزار و راه رسیدن به این اهداف برای هنرجویان ویا بالا بردن اعتماد به نفس ودر کل تمرینات روحی که روی پایه های علمی و عرفانی قرار داشته باشند ،صرف می کنند .این تمرینات اساس و پایه هایی دارند که در تکنولوژی فکر به صورت کامل شرح داده می شود.

 اما نقش مربی و استاد در این میان این است که باید این تمرینات را مطابق با اصول

 هنر های رزمی و تمرینات ورزشی، هماهنگ با سطح فکری هنرجو و جو حاکم بر کلاس، در طول کلاس بیان کرده و یک بخش زمانی در برنامه ریزی کلی و جزء کلاس را به این امر اختصاص دهد.

تلقین پدیده ای است که در سراسر جهان تاثیر آن توسط دانشمندان روانشناس  ثابت شده است.در عصری که با تلقین بیماری های نا علاج را درمان می کنند بعضی از مردم آن را درک نمی کنند و در اثر عجیب مخرب و یا ثمربخشش شک و تردید دارند.

انسان نیرویی دارد که تعداد معدودی از انسان ها آن را تا حدودی درک کرده اند و با کمک آن به مراتب بالای انسانیت وکمال در موارد مختلف  رسیده اند. با این حال اگر یک عمر به این کاوش را در درون خود ادامه دهیم باز هم به تمام اسرار درونمان و درک آن  نخواهیم رسید اما این امر در همه موارد صدق نمی کند.

با این اوصاف اگر مدیریت ذهنی  را در هنر های رزمی به کار ببندیم تحولی چشمگیر را در آینده نزدیک مشاهده خواهیم کرد، تحولی در طیف اخلاقی ، تکنیکی و فکری و....

  

کلاس هنر های رزمی باید کلاس آموختن باشد . باید کلاس تجربه کسب کردن باشد. کلاسی که توسط آن می توان تغییری چشمگیر در زندگی حس کرد نه فقط ورزشی.

در زندگی انسان سعادتمند، آموختن و یاد دادن به شکل های مختلف  مشــــــاهده می شود.

بیائیم در زندگی مفید باشیم ، اول برای خودمان بعد برای دیگران .

بینش را باید تغییر داد و نوع دیگری باید دید و اندیشید.

با درک و تکرار یک سری کلمات ساده اما کلیدی  می توان مفهوم آنها را در ذهن خود تا ابد ماندگار کرد و در زنگی آنها را به کار بست.

یک مدیر ورزشی موفق در کنار آموزش اصولی و علمی هنر های رزمی باید  به  دنبال یک برنامه جامع که در حوزه ورزشی – فکری – اخلاقی کار آمد باشد ،  باندیشید تا بتواند در روح و نیز در جسم هنرجو تاثیرات مثبت بگذارد.

باید افکار را  به پرواز در آورد و روح را نباید در چهارچوب کالبد زندانی کرد . باید پرواز کرد و به اطراف به دیده مثبت و مفید نگریست ، باید با امید به آینده ای روشن و متفاوت زندگی کرد و نگذاریم که مشکلات  ما را از هدفمان باز دارند ، سعی کنید بهترین باشید ؛ در زندگانی ، در فکر کردن ، در ابتکار و....

مدیر ورزشی باید از علوم روز دنیا مطلع باشد ولی متاسفانه در کشور های در حال توسعه این قضیه صدق نمی کند. تمام تکنیک ها اعم از :   تمرینات مخصوص گرم کردن ، حرکات کششی ، تمرینات استقامتی ، تمرینات تکنیکی و تاکتیکی مخصوص رشته ورزشی باید روی اصول علمی باشد که نه تنها آسیبی به جسم هنرجو وارد نسازد بلکه باعث ارتقاء دامنه حرکتی اندامش شود.

 همچنین اساتید محترم ورزشی باید توجه داشته باشند که  یک هنرجوی واقعی ، از نحوه عوض کردن لباس تا نحوه راه رفتن و صحبت کردن و طیف وسیع افکار و ... باید با افراد معمولی متفاوت باشد و این اهداف میسر نمی باشد مگر با عنایت حق تعالی و کمک و یاری مربیان و اساتیدی که این راه را سپری کرده اند و تا حدودی بر نفس خویش مسلط شده اند و در این راه بیش از پیش پافشاری می کنند  .

مدیر ورزشی طی هر جلسه به وسیله صحبت هایی که با شاگردانش می کند باید محیطی بسازد که هنر جویان در آن محیط احساس امنیت و آرامش روانی کنند. باید دقت داشته باشید که دموکراسی با لحنی بسیار مودبانه صورت پذیرد که چهارچوب هنر های رزمی و فاصله استاد و شاگردی در آن حفظ شود و کلاس را فرا گیرد. هر چند مدت یک بار طی نظر سنجی از هنرجویان به عقیده آنان احترام بگذارید و از نظرات آنان استفاده کنید تا بتوانید محیطی    ایده آل برای آنها ایجاد کنید.

در کلاس یک برد قرار داده و با توجه به رشته و زمان آن یک برنامه کلی و بلند مدت با چشم انداز های آن ( به این معنی که یک سری باید ها برای خود و در کل خانواده رزمی تان تعریف کنید که حتما بعد از گذشت آن دوره زمان تعیین شده به آن دست پیدا کنید)تالیف کرده ودر انظار عمومی قرار دهید.همین طور یک برنامه میان مدت که بیشتر و دقیق تر به اهداف برنامه بلند مدت پرداخته باشید .و یک برنامه کوتاه مدت در رابطه با نوع و زمان خاص تمرینات نیز تالیف کرده و در اختیار هنرجویان قرار دهید.( به طور مثال: نوع و زمان تمرینات هر جلسه به ترتیب انجام آنها و...).

ابتدا و انتهای هر جلسه محیط کلاس را با قرائت قرآن و نقل احادیث ، مقدس و عرفانی کنید.

محیط ورزشی را محیطی سالم و صمیمی بسازید که در راندمان تمرینی نیز تاثیرمثبت بگذارد و محیطی  ممتاز باشد.

مدیریت هنر است ، هنر تلفیق اصول و اساس علمی با هنر های رزمی ،با فلسفه عظیم و اصیل قدیمی اش و همین طور ساختار شکنی در چهارچوب سنتی مذهبی و فرهنگی ایرانی  به منظور جلوگیری از یک نواختی و ایجاد تحول و بالا بردن میزان ابتکار و نو آوری  و ریسک کردن و البته افزایش بازدهی کلاس در مدت زمان مشخص.

مدیر موفق مدیری است که از تمامی شرایط و موقعیت های خود به نحو احسن استفاده

 می کند و تمام کارهایش با برنامه ریزی پیش می رود. مدیر موفق باید از مدیریت روز جهان در کشور های پیشرفته اطلاعات کافی داشته باشد و از سیستم های آموزشی مدرن نیز اطلاع داشته باشد.

در این مقاله تنها به مدیریت جزء پرداختیم و روش ما ایجاد سئوال است نه در دسترس قرار دادن راه حل مسئله زیرا با ارائه یک یا چند روش به شما در واقع حق امتحان و ابتکار را از شما گرفته ایم بنابراین تا حدود زیادی به جواب نزدیک می شویم ولی طرح جواب نهایی با خود شماست.

 با تفکر در این زمینه می توانید  به یک متفکر و تحلیل گر در هنر های رزمی مبدل خواهید شد البته در آینده با مواجه با تمام مشکلات و موانع و گذراندن دوره های تکمیلی نزد اساتید بزرگ و استفاده از تفکر و بینش آنها می توان بعد از مدتی تبدیل به یک تئوریسین و یا ایدئولوژیست جهانی شد . اما مدت زمان لازم به این امر چقدر می باشد؟

آری می توان در مدت زمان کم به این امر نائل آمد.

اول باید از باشگاه و مجموعه ورزشی که در آن تمرین می کنید شروع کنید بعد این برنامه را با مدیریت صحیح و علمی روز تلفیق کرده،  سپس همراه با برنامه ریزی کردن و مطالعه در مورد مقاله های علمی محیطی با نشاط و متنوع   از نظر محتوا برای خود و هنر جویان محیا کنید و تجربیات خود را مکتوب کرده و در اختیار دیگران قرار دهید .

ابتکار و نو آوری قدرت بالای ریسک کردن و دارا بودن اعتماد به نفس بالا را مطالبه

 می کند.

شما می توانید این روند را در برنامه ریزی و مدیریت باشگاه گلچین در رشته  

دابل فول کنتاکت ( واقع در بلوار نبرد جنوبی _ 35 متری ولیعصر جنب پارک گلچین، مجموعه ورزشی گلچین_ سانس 18:15 الی 20:15 ،مشاهده و لمس کنید .

پس هنرمند بودن سخت است و ایجاد نوآوری  برای پیشبرد اهداف سخت تر می باشد .

 

زمستان 1386

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد